Van passie tot sopraan

Maria van den Broek, Tv-opname

Muziek is mijn passie. Als klein kind kon ik hier al onwijs van genieten. Ik kan me nog goed herinneren dat ik als tien jarige tijdens het 25-jarige huwelijksjubileum van mijn ouders heb gezongen. Niet lang daarna ben ik lid geworden van het jeugd- en jongerenkoor in Elst. Hier heb ik met veel plezier gezongen. Later ben ik lid geworden van het St. Caecilia koor te Elst waar mijn liefde voor klassieke muziek is gegroeid.

 

Inmiddels zing ik bij het St. Caeciliakoor in Uden, Nulands gemengd koor in Nuland en Jubilate in Gend. Dit geeft nog meer uitdaging. Als extra, ondersteunt het koor een aantal keren per jaar op zondagochtend de mis op televisie (NPO2). Met als hoogtepunt in 2015, het zingen van mijn eerste solo, tijdens een televisie-mis.

 

Sinds 2014 zing ik, onder begeleiding van Marcus de Haard, tijdens diverse gelegenheden. Via zijn bedrijf MusicForPeople verzorgen wij uiteenlopende uitvoeringen. Als sopraan zing ik hierbij repertoire dat varieert van klassiek tot licht en modern.

 

Zingen geeft mij ontspanning en heel veel plezier.

 

Maria van den Broek